Piet Hellemans
Piet HellemansDierenarts & Veterinair Consultant

Foto’s: met dank aan Levin den Boer fotografie.

Wie is Piet Hellemans?

Ik ben Piet Hellemans en ik werk sinds 2006 als dierenarts in Amsterdam en omgeving.

Ik zet mijn ervaring als dierenarts en mijn netwerk in om particulieren, stichtingen en bedrijven van advies te voorzien, samenwerken te laten werken en zo dierenwelzijn te vergroten. Het behandelen en opereren van dieren, veterinaire begeleiding, (social) media communicatie, presenteren en product marketing behoren tot mijn dagelijkse werkzaamheden.

Sinds 2011 ben ik te zien op tv, zo was ik één van de vaste dierenartsen in het tv-programma Dieren op Spreekuur (SBS6). Ik heb mijn eigen dierenprogramma Beestengeluk (SBS6) gepresenteerd en was mede-presentator bij Rob’s Grote Tuinverbouwing (SBS6).  Vanaf 2020 geef ik elke woensdag advies over de optimale zorg voor onze huisdieren in de dagelijkse tv-show Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven (RTL4). Het dierenprogramma Samen voor Dieren (SBS6) heb ik in opdracht van Stichting DierenLot bedacht, mede-geproduceerd en ik mag het ook nog presenteren.

Al een aantal jaren kan je in de zaterdag editie van De Telegraaf mijn advies lezen waar over je als baasje op moet letten en rekening mee moet houden bij je huisdier(en).

Ik zet mij in voor meerdere stichtingen en dierenwelzijnsorganisaties in de vorm van veterinaire begeleiding, het geven van presentaties, als ambassadeur en door het schrijven van blogs en artikelen. Ik ben betrokken én werkzaam als vrijwilliger bij meerdere castratie- en sterilisatieprojecten van zwerfdieren in zowel binnen- en buitenland.

  • Dierenarts & Veterinair Consultant

  • TV-Presentator

  • Columnist

  • Vlogger

  • Ambassadeur Goede Doelen

Piet zet zijn ervaring als dierenarts in op vele vlakken. Bezig bijtje die Piet….

Yep, bekijk hieronder zijn passie voor dieren en voor het vak!