FAQ – Veel gestelde vragen aan Piet

FAQ – Veel gestelde vragen aan Piet2021-08-17T07:47:09+00:00
telegraaf column

Piet heeft alle vragen die hem vaak gesteld worden op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op met Piet. Je kunt hem een e-mail sturen of stuur hem een bericht via Instagram. Op aanvraag is het ook mogelijk dat Piet bij je thuis langskomt om jouw dier(en) te onderzoeken en indien nodig te behandelen.

Het voetzoolkussentje van mijn hond of kat is beschadigd. Wat kan ik gebruiken?2018-12-17T21:07:36+00:00

De Voet & Voetzoolkussen Balsem van Frontline Pet Care is een balsem die het herstellend vermogen van de voetzoolkussens ondersteunt. Dit product is geschikt voor honden en katten.

Hoe houd ik het water vers voor mijn huisdier?2018-12-20T14:46:04+00:00

De keramische Drinkwell Avalon Drinkfontein van PetSafe is geschikt voor zowel honden als katten. De fontein circuleert voortdurend en filtert daarmee het water van uw huisdier. Dit maakt het water veel schoner dan in een normale drinkbak. De Drinkwell Ceramic Avalon Drinkfontein is een keramische drinkfontein die gevuld kan worden met 2 liter water. De drinkfontein is geschikt voor honden en katten. De filter in de fontein zorgt ervoor dat uw hond of kat op ieder moment fris, gefilterd, stromend en zuurstofrijk water kan drinken. Katten moeten altijd even wennen aan het ‘nieuwe drinken’ maar over het algemeen vinden ze het fantastisch!

Hoe houd ik mijn hond koel op zomerse dagen?2018-12-20T14:51:41+00:00

Een koelmat kan uw hond helpen als hij last heeft van de warmte op zomerse dagen. Met hogere temperaturen kunnen honden namelijk snel last hebben van de warmte; ze kunnen niet zweten om warmte kwijt te raken zoals mensen dat doen. Met de Beeztees Quick Cooler Koelmat kunt u uw hond wat verkoeling bieden. Voor deze koelmat heeft u geen koelkast, diepvies of elektriciteit nodig; de mat is meteen klaar voor gebruik. De Quick Cooler wordt namelijk geactiveerd door middel van lichaamsdruk en biedt uw hond een verfrissende plaats om te liggen.

Hoe voorkom ik problemen met oren hond of kat?2018-12-19T19:35:12+00:00

Om problemen aan de oren van uw hond of kat voor te zijn kunt u ze regelmatig schoonmaken met Virbac Epi-Otic. De oorreiniger lost oorsmeer en vuil op. Hierdoor neemt de kans op irritaties af. Daarnaast verminderen de monosacchariden L-rhamnose, D-mannose en D-galactose de aanhechting en vermenigvuldiging van bacteriën in de gehoorgang. De ingrediënten (PCMX en EDTA) dragen bij aan de weerstand van de gehoorgang.

Hoe zorg ik ervoor dat alleen mijn eigen kat door het kattenluik komt?2018-12-20T13:43:47+00:00

In het Dualscan kattenluik zit een sensor verwerkt die iedere kat die naar binnen en naar buiten wil scant. Indien uw kat niet gechipt is, kunt u een RFID-Penning aan de halsband van uw kat bevestigen. U kunt de Microchip of Penning van uw kat koppelen aan het SureFlap systeem zodat uw kat altijd door de sensor herkend zal worden. Wanneer het kattenluik uw kat herkent, wordt de magneetsluiting van het luik ontgrendeld en kan uw kat naar binnen. U kunt zelf instellen welke kat naar binnen en naar buiten kan.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kat minder aan meubels krabt?2018-12-20T14:56:15+00:00

Beeztees Catilja Krabpaal is een gezellige krabpaal in de vorm van een cactus, gemaakt van duurzaam sisal touw. De krabpaal staat leuk in de woonkamer en zorgt voor oneindig veel krabplezier voor jouw kat. Doordat de cactus vele platte vlakken heeft, zal deze krabpaal niet snel vervelen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn katten niet elkaars voer opeten?2018-12-20T13:54:01+00:00

De SureFeed is de oplossing voor een huishouden met meerdere huisdieren die ieder eigen voedsel krijgen. Zeker wanneer één van uw huisdieren dieetvoer krijgt, is het vervelend als blijkt dat een ander huisdier het opgegeten heeft. De klep van de voerautomaat gaat enkel open voor de herkende Microchip. Zo kunt u een specifiek huisdier op de SureFeed voerautomaat instellen.

Mijn hond heeft teken, hoe haal ik die weg?2018-12-20T15:03:15+00:00

De ZenPet Tick Tornado Tekentang biedt u de mogelijk om teken op een veilige en makkelijke manier te verwijderen. Met deze tekentang is de kans groter dat u de gehele teek verwijdert waaronder ook het hoofd van de teek. Met de handige clip kunt u de Tick Tornado bijvoorbeeld aan uw sleutelhanger hangen waardoor u altijd een tekentang bij de hand heeft.

Mijn hond heeft vlooien. Wat nu?2018-12-17T20:47:40+00:00

Seresto is een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband ter preventie en bestrijding van vlooien, teken en luizen bij honden. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij.

Gebruik je liever druppels van Frontline? Klik dan hier.

Mijn hond is angstig bij vuurwerk, onweer en autorijden. Is hier iets voor?2018-12-20T15:38:11+00:00

Thundershirt is een vest voor uw hond dat vrij strak rond het lichaam van de hond zit. De druk die het vest geeft, zorgt voor een ontspannend effect bij de hond. Het Thundershirt wordt daarom door deskundigen aanbevolen bij angstige honden. Het is ook zeer effectief bij omstandigheden waardoor uw hond bang wordt, bijvoorbeeld bij onweer, vuurwerk of autorijden. Vaak wordt de hond al bij het eerste gebruik van het Thundershirt rustig, sommige honden moeten even aan het vest wennen.

Mijn hond of kat heeft diarree of constipatie. Wat kan ik gebruiken?2018-12-19T19:46:07+00:00

Iso-gel is een aanvullend dieetvoeder ter ondersteuning van de behandeling van acute intestinale absorbtiestoornissen bij hond en kat of tijdens de daaropvolgende periode. Iso-gel is glutenvrij en heeft geen calorische waarde. Het is een natuurlijk product waardoor uiterlijk en kleur soms kunnen verschillen.

Mijn hond of kat heeft dunne ontlasting. Wat kan ik gebruiken?2018-12-17T19:40:09+00:00

Finidiar wordt gebruikt ter ondersteuning bij het dikker maken van de ontlasting. Finidiar beschermt de darmwand en zorgt voor een indikking van de darminhoud. Dunne ontlasting treedt op wanneer het nodig is om een lichaamsvreemde stof het lichaam uit te werken. Dit kan veroorzaakt worden door het eten en drinken van straatvuil en vieze plassen, bij spanning of een verandering van voer.

Mijn hond of kat heeft een droge of vette huid. Wat kan ik gebruiken?2018-12-17T19:41:31+00:00

Wanneer uw hond of kat last heeft van een droge of vettige huid (keratoseborroe) kunt u Sebolitic Shampoo gebruiken. De werkende bestanddelen in de shampoo dragen bij aan de verbetering van de geur van de huid. Daarnaast ondersteunt het de regulatie van de talgproductie. Sebolitic Shampoo bevat zogenaamde spherulieten. Deze microscopisch kleine bolletjes geven de werkzame stof geleidelijk af. Hierdoor heeft Sebolitic Shampoo een langdurige werking.

Mijn hond of paard heeft een geprikkelde huid. Wat kan ik gebruiken?2018-12-17T19:39:52+00:00

De Rescue Shampoo van Maxani is ontwikkeld door huidspecialisten. De shampoo is geschikt voor honden en paarden met een geprikkelde huid en werkt tegen ongewenste micro-organismen. Het is een intensief reinigende, maar toch milde shampoo. Dit door de toevoeging van ingrediënten die verzachtend werken, zoals rozemarijn en munt.

Mijn kat heeft vlooien. Wat nu?2018-12-20T13:00:24+00:00

Seresto is een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband ter preventie en bestrijding van vlooien en teken bij katten. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. Gebruik een vlooien halsband uitsluitend bij binnenkatten! Heb je een buitenkat gebruik dan druppels van bijvoorbeeld Frontline. Een halsband bij een buitenkat is gevaarlijk voor de kat zelf met het oog op verstrikking e.d.

Gebruik je liever druppels van Frontline? Klik dan hier.

Mijn kitten of puppie heeft vlooien. Wat kan ik gebruiken?2018-12-17T20:56:55+00:00

Geschikt voor toepassing bij puppies en/of kittens vanaf 2 dagen oud. Frontline Spray doodt vrijwel alle vlooien op de hond en kat binnen 24 uur. Het wordt niet of nauwelijks opgenomen in de bloedbaan, vlooien hoeven dus niet eerst te bijten. Teken kunnen zich aanhechten maar worden nagenoeg allemaal binnen 48 uur gedood waardoor de kans op ziekte overdracht wordt beperkt.

Moet ik de tanden poetsen van mijn hond?2018-12-19T20:23:08+00:00

Wanneer het gebit van de hond wordt verwaarloosd, kan het dier zelfs tanden en kiezen verliezen. Veel erger is dat de gezondheid van uw hond door gebitsproblemen in gevaar wordt gebracht. Tandplak (ook wel tandplaque genoemd) is een nauwelijks zichtbaar laagje dat zich voortdurend op de tanden vormt. Het bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Wanneer het niet verwijderd wordt, verkalkt tandplak naar tandsteen. Tandplak kunt u zelf helpen verwijderen; tandsteen kan alleen door uw dierenarts verwijderd worden.

Heb je ook tandpasta nodig voor je hond? Klik hier.

Waar kan ik het beste de nagels van mijn hond mee knippen?2018-12-20T15:08:24+00:00

Beeztees Nagelknippers zijn handige nagelknippers voor jouw hond. Deze tang en schaar zijn beide gemaakt van sterk roestvrij staal. Beide nagelknippers zijn voorzien van kunststof handvaten. De nageltang is voorzien van een veiligheidsplaatje dat ervoor zorgt dat je de nagels van jouw hond niet te kort knipt. Daarnaast werkt de guillotine tang letterlijk als een guillotine. Inspecteer voor het knippen de nagels van jouw hond en stel de plaats van het bloedvat vast. Plaats vervolgens de nagel tussen de snijvlakken van de nagelknipper en houdt de poot van jouw hond stevig vast om beweging te voorkomen. Knip daarna in één snelle beweging de nagel van jouw hond af. Het regelmatig knippen van de nagels zal het sneller terugtrekken van het bloedvat verbeteren. Dit geeft minder kans op bloedingen.

Wat is een gezonde snack voor de hond?2018-12-17T19:39:43+00:00

Renske Bach Bloesem Beloning zijn overheerlijke en gezonde snacks voor jouw hond. Deze hondensnacks zijn hypoallergeen en glutenvrij. Jouw hond zal genieten van de heerlijke kipsmaak. In deze snacks zijn Bach bloesemextracten verwerkt die een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van je hond.

Wat is een goed droogvoer voor de hond?2018-12-17T19:40:00+00:00

Met deze smakelijke hondenbrokken van Renske dierenvoeding zet je jouw hond een complete en graanvrije maaltijd voor. De brokken bevatten alles dat de actieve hond nodig heeft. Verkrijgbaar in drie verschillende smaken namelijk kip, lam of zalm.

Wat is een goed tuigje voor mijn hond?2018-12-19T20:49:17+00:00

Ruffwear Webmaster Harness is ideaal voor actieve honden, honden die extra ondersteuning kunnen gebruiken en honden die zich uit tuigjes weten te wurmen. Het Webmaster Harness is comfortabel voor het dier om te dragen, op vijf punten verstelbaar en voorzien van een handgreep. Dit hondenharnas is verkrijgbaar in twee kleuren en vijf maten.

Wat is een goede hoestdrank voor huisdieren en paarden?2018-12-20T14:35:49+00:00

Bronchofort is een aanvullend diervoeder voor honden, katten en paarden. Het heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en de kriebel in de keel.

Wat is een goede hondenriem?2018-12-20T13:20:52+00:00

De Flexi Rollijn Neon Tape Leash is een lange en automatisch oprolbare hondenriem (rollijn) met opvallende neon kleuren en band. Dankzij de opvallende neon band en reflecterende zijdes is deze hondenriem duidelijk zichtbaar in het donker. Deze hondenriem geeft uw hond genoeg vrijheid en u een veilig gevoel. De hondenriem is verkrijgbaar in meerdere maten.

Wat kan ik doen tegen slechte adem bij mijn hond?2018-12-19T20:21:37+00:00

Wanneer het gebit van de hond wordt verwaarloosd krijgt de hond een slechte adem en kan het dier zelfs tanden en kiezen verliezen. Veel erger is dat de gezondheid van uw hond door gebitsproblemen in gevaar wordt gebracht. Poetsen van de tanden voorkomt een hoop problemen. De C.E.T. tandpasta is speciaal voor honden en katten ontwikkeld en is bijzonder smakelijk.

Ook een Tandelborstel voor de hond nodig? Klik hier.

Wat kan ik gebruiken als angst en stress remmer voor mijn hond of kat?2018-12-17T19:40:22+00:00

Excellent No Stress Paste is speciaal ontwikkeld voor spanningen zoals: vuurwerk, reizen, onweer, chronische spanning, bezoek aan dierenarts en trimsalon. Excellent No Stress Paste is al werkzaam na 40 minuten met een nawerking van 3 uur.

Wat kan ik gebruiken bij schaaf- brandwonden bij mijn hond of kat?2018-12-20T14:24:27+00:00

Door de combinatie van een hoog suikergehalte, enzymen en een lage pH-waarde heeft honing een helende werking. De suikers in honing helpen bij het vochtig houden van de wond waardoor deze makkelijker dichtgroeit. Wanneer de enzymen in het bijenproduct in contact komen met het wondvocht produceren ze een kleine hoeveelheid waterstofperoxide. Deze dosis is te klein om schade aan te richten aan de wond of huid maar het is genoeg om bacteriën te doden. Een andere reden voor de helende werking van honing is de lage pH-waarde. Enzymen werken in op de suikers waardoor er een zuur milieu ontstaat waarin bacteriën niet kunnen overleven. Daarnaast helpt een lage pH-waarde bij het versterken van de huid. Honing heeft een helende werking maar is geen vervanger van een antibioticum.

Wat kan ik het beste gebruiken tegen wormen bij mijn hond?2018-12-17T19:39:02+00:00

Milbemax ontwormingstabletten voor de hond, met als werkzame bestanddelen Milbemycine oxime en Praziquantel, werken tegen long- en hartworminfecties en curatief tegen zweepwormen, haarwormen, spoelwormen en lintwormen.

Wat kan ik het beste gebruiken tegen wormen bij mijn kat?2018-12-17T19:39:26+00:00

Milbemax ontwormingstabletten, met als werkzame bestanddelen Milbemycine en Praziquantel, werken tegen long- en hartworminfecties en zorgen voor de behandeling en controle van spoel-, haak- en lintwormen bij katten.

Wat zijn goede dermatologische producten voor huisdieren en paarden?2018-12-20T14:28:18+00:00

Maxani Animal Healthcare is een specialist in dermatologische producten voor huisdieren en paarden. De producten zijn alleen verkrijgbaar via de dierenarts of veterinaire specialisten. Maxani is continu bezig met productontwikkeling in samenwerking met dierenartsen en dermatologen. De producten zijn jarenlang getest voordat ze op de markt komen.

Huidproducten
Maxani heeft producten die de huid ondersteunen bij huidklachten, waardoor je minder antibiotica of andere geneesmiddelen hoeft te gebruiken. De huid is het grootste orgaan van het dier en is belangrijk voor de algehele gezondheid van je dier. De producten van Maxani dragen bij aan het natuurlijk herstellend vermogen van de huid.

Verzorgingsproducten
Maxani heeft verschillende verzorgingsproducten in het assortiment die de huid ondersteunen. Zo hebben ze vochtige doekjes voor de verzorging en reiniging van de huid en shampoo’s voor de gevoelige en droge huid. Daarnaast heeft Maxani een spray die hydrateert. Als de huid beschadigd is, heeft Maxani een niet prikkende spray en een verzorgende honinggel. In het assortiment zitten ook reinigende oordruppels, die geschikt zijn voor gevoelige oren.

Welke melk kan ik het beste aan een kitten geven?2018-12-17T20:57:19+00:00

PetAg KMR Kittenmelk is een bijvoeding voor kittens, als aanvulling op de moedermelk. KMR Kittenmelk kun je gebruiken in geval van nood in het prille begin.

Welke oorcleaner gebruik ik tegen gistinfectie?2018-12-19T19:40:51+00:00

Oto-Aid is een veilige en milde oorreiniger voor honden en katten. De PH van Oto-Aid ligt rond de 3 waardoor u het goed kunt gebruiken bij Malassezia pachydermatis (gist-infectie). Het bevat stoffen die de hoornlaag van de huid verweken zonder dat ze prikkelend werken op de gehoorgang. Deze stoffen zorgen voor een grondige reiniging van het oorkanaal. Tevens bevat Oto-Aid diverse plantenextracten (o.a Aloë vera) die meehelpen bij dit proces en daarnaast hebben ze een helende werking op de geprikkelde huid van de gehoorgang.

Welke shampoo kan ik het beste gebruiken voor mijn hond of kat?2018-12-17T19:41:20+00:00

Heeft uw hond of kat een normale of droge huid? Dan kunt u de milde en verzachtende Virbac Sebocalm Shampoo gebruiken. Deze shampoo is hypo-allergeen en bevat geen zeep. Sebocalm bevat spherulieten, microscopisch kleine bolletjes die de werkzame stof geleidelijk afgeven. Hierdoor heeft de shampoo een langdurige werking.

Zijn er ook GPS trackers voor hond of kat?2018-12-20T13:32:44+00:00

Met de GPS Mini van PetAlways weet jij altijd waar jouw harige vriend is en waar hij zich heeft bewogen. Dit super lichte GPS-apparaat van slechts 22 gram is tevens een stappenteller. De GPS Mini moet je verbinden met de PetAlways app om jouw huisdier te kunnen volgen. Het GPS-apparaat is gemakkelijk op te laden en kan tot wel drie dagen stand-by. De PetAlways wordt geleverd met een SIM. Binnen de PetAlways app heb je drie speciale functies: Geo Fence, Live Tracking en Historie.

Ga naar de bovenkant