Het zwerfkatten probleem op Curaçao is groot. Heel groot! Wellicht voor velen onzichtbaar maar het leed is enorm. De overpopulatie in woonwijken en bij resorts zorgt voor zieke katten, ondervoede kittens, aan- of doodgereden katten en dumping van veel dieren. Aangezien katten goed kunnen overleven zonder mensen en zich veelal verschuilen in de bosjes of pas rond schemer uit hun schuilplaats komen ervaren de meeste mensen het niet als een probleem maar de realiteit is echt anders.

Miriam Bleeker van Kitten Rescue Curacao “Ik krijg dagelijks hulpvragen binnen van particulieren en resorts. Het varieert van een explosieve toename van katten op locatie tot gevonden kittens die gedumpt zijn of hun moeder zijn verloren door een ongeluk of ziekte. Het is schrijnend en toch weten niet veel mensen er van af”. Alleen met veelvuldig sterilisatie projecten op te zetten zal deze schrijnende situatie aangepakt kunnen worden.

Op initiatief van Wings for Animals en Kitten Rescue Curacao is er een Katten Sterilisatieproject georganiseerd in samenwerking met dierenarts Piet Hellemans en dierenarts Jolanda van den Broek wat 11 t/m 15 oktober 2018 heeft plaatsgevonden.

Met dank aan de Wings for Animals donateurs, Stichting DierenLot, WWAR, Papagayo Curacao, Dweezilsfriend, Claus Clinic en Cats Only Curacao.
#samenvoordieren #adoptdontshop #beestengeluk

poster
Katten Sterilisatie Project Curacao 2018
00:00
--
/
--